Het verhaal van: Logistiek Medewerker Michael

Werken in een kleurrijke wereld

Michael werkt als Logistiek Medewerker bij Ranzijn tuin & dier. En dat werken in ‘het groen’ bij hem past, dat is meteen duidelijk: “Zodra ik een Ranzijn-winkel binnenkom voel ik meteen de kleurrijke wereld van planten. Dat vind ik ook zo leuk aan mijn werk, dat ik bezig ben met zoveel verschillende soorten planten.” Ook op een heftruck kun je dus prima groene vingers hebben.

Een sudoku op de werkvloer

“Mijn werk zit vol energie,” vertelt Michael. “Er is altijd wat te doen en veel variatie in de bezigheden.” Hij legt uit dat er veel ruimte is om te werken op je eigen manier: “Er is een rode draad, een basismanier om het werk uit te voeren. Maar je krijgt ook alle kans om zelf te kiezen hoe je het precies invult.” Wat hij het leukst vindt aan zijn werk in de logistiek? “Het is net een sudoku,” lacht hij, “alle planten moeten passend zijn in hun correcte zone. Het is het leukst als dat goed lukt.”

De sfeer tussen collega’s? Top!

Over het contact met collega’s is Michael zeer te spreken. “Ik kan mijn leidinggevende altijd roepen op de werkvloer, dus mijn vragen zijn makkelijk beantwoord. En met mijn vaste collega’s is het top! Soms spreken we zelfs na het werk af om met een paar te dineren of ergens te chillen. Er zijn zoveel verschillende nationaliteiten en allemaal interessante mensen. Dat vind ik echt een pluspunt van bij Ranzijn werken.”