Het verhaal van: Afdelingshoofd Mariëlle

Alle treden van de ladder gehad

Mariëlle is afdelingshoofd op de dierafdeling. Ze begon ooit als stagiaire, vertelt ze: “In 2006 kwam ik binnen als stagiaire. Ik mocht er blijven werken en kreeg, na mijn afstuderen, een fulltime contract aangeboden. Inmiddels heb ik alle treden van de ladder zo’n beetje gehad, van stagiair tot afdelingshoofd.” Heel even twijfelde Mariëlle aan een toekomst bij Ranzijn tuin & dier, maar dat duurde niet lang: “Eind 2017 ging ik weg, ik wilde na 11 jaar wel eens wat anders. Maar oktober 2018 was ik alweer terug, dat zegt denk ik genoeg,” lacht ze.

Veel mogelijkheid voor ontwikkeling

Ranzijn tuin & dier geeft medewerkers graag de ruimte om hun ambities waar te maken. Dat ervaart Mariëlle ook: “Ik wilde heel graag mijn eigen afdeling runnen. Afgelopen jaar deed ik de kweekvijver, het interne opleidingsprogramma van Ranzijn om je klaar te stomen als Afdelingshoofd. En daarvoor deed ik meerdere korte trainingen via het Ranzijn Leert platform, ter voorbereiding. Ik kreeg daarbij ook alle steun van mijn bedrijfsleider.”

Geen dag is hetzelfde

Het leukst aan Ranzijn tuin & dier? Mariëlle twijfelt niet: “De afwisseling! Geen dag is hetzelfde. De klanten maken het uitdagend en leuk. Een klant met een pup binnen zien komen, adviseren en de hond in de loop der tijd te zien opgroeien, dat is toch één van de leukste dingen.” Ook over het team is ze enthousiast. “We hebben echt een heel leuk team. Alles is bespreekbaar en problemen lossen we direct op, zo houden we de sfeer goed. Ik leer ook veel van mijn directe collega’s. Over mijn coaching, maar ook over mezelf. Het is vaak zo gezellig dat de tijd voorbij vliegt.”