Opleiding & Ontwikkeling

Opleiding & ontwikkeling

Je bent nooit uitgeleerd bij Ranzijn Dierenarts. Wil je nascholing of je op een bepaald vakgebied binnen de diergeneeskunde specialiseren? Dan moedigen wij je van harte aan.

Opleidingsmogelijkheden

Veterinaire zorg is continu in ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat onze dierenartsen en paraveterinairs meegroeien met deze ontwikkelingen en vernieuwingen, zodat we de beste zorg voor alle huisdieren kunnen bieden. We geven onze medewerkers dan ook volop ruimte voor opleidingstrajecten.

Nascholingen

Vanuit Ranzijn organiseren we regelmatig nascholingen, zowel door onze eigen, ervaren dierenartsen als door externe specialisten. Sommige nascholingen zijn verplicht: wanneer we het belangrijk vinden dat de nieuwe kennis in de hele organisatie bekend is en toegepast kan worden. Andere zijn vrijwillig, zodat je zelf kunt kiezen waarin jij je wil verdiepen. We hebben bijvoorbeeld nascholingen (gehad) in:

  • Abdominale echografie

  • Anesthesie

  • Communicatie

  • Fundometrie en tonometrie

  • Interpretatie bloeduitslagen

  • Röntgenfoto's van abdomen en thorax

  • Theorie acute oogproblemen

  • Verbanden en spalken

  • Vogels en bijzondere dieren 

Specialisaties

Wil je je verder ontwikkelen binnen een bepaalde discipline? Dan faciliteren we dat graag. Je leidinggevende zoekt met je mee naar de beste opleidingsmogelijkheden. Dat kan een externe scholing zijn, of interne opleiding door een ervaren collega die al gespecialiseerd is in jouw interessegebied. Want kennis die we in huis hebben, delen we graag met onze medewerkers. Is er specifieke apparatuur nodig om jouw ontwikkeling te faciliteren? En is die niet beschikbaar in de kliniek? Dan doen wij ons best dit voor je te regelen, zodat je op je eigen werkplek kunt oefenen.

230205p208330.jpg

Ontwikkeling

Naast opleidingsprogramma’s stimuleren we persoonlijke ontwikkeling ook op andere manieren. Zo hebben we de Ranzijn Masterclass voor onze startende dierenartsen: een inwerktraject op maat, gevolgd door een compleet leertraject. Het is dus geen eenmalig event, maar zal tijdens het verloop van je carrière een belangrijk aspect van je werk worden.

Een belangrijk onderdeel van het inwerkprogramma van de Masterclass is begeleiding door een mentor. Dit is altijd een ervaren dierenarts, die met jou alle veelvoorkomende eerstelijns onderwerpen doorneemt en je op weg helpt in onze praktijken. Je mentor is ook altijd beschikbaar voor vragen en advies.

Heb je het inwerkprogramma succesvol afgerond? Dan wacht jou een leuke verrassing. De Masterclass houdt hier namelijk niet op. Gedurende je verdere loopbaan bieden we je de mogelijkheid om door te blijven leren en gebruik te maken van ons eigen aanbod aan scholingen en extern onderwijs.

En ben jij juist de ervaren collega? Ook dan evalueren we regelmatig je wensen en interesses, en zoeken we naar manieren om je te blijven uitdagen.

''Ik ben heel enthousiast over de ontwikkelmogelijkheden bij Ranzijn Dierenarts. Ik kreeg veel kans om mij te specialiseren door middel van cursussen. En door de begeleiding van ervaren dierenartsen heb ik nieuwe technieken aangeleerd waar ik interesse in had, zoals chirurgie en echografie.''

testimonial-giulia.jpeg

Giulia Marchetti

Dierenarts bij Ranzijn

Gerelateerde verhalen

Onze medewerkers vertellen hoe leuk het is om bij Ranzijn Dierenarts te werken - en we hebben ze niet omgekocht, beloofd.