Het verhaal van: Dierenarts Sander

Dierenarts bij Ranzijn: volop veelzijdigheid

Sander is een ervaren dierenarts. Of het werk na jaren nog steeds bevalt? “Zeker,” vertelt hij. “Het is uitdagend en veelzijdig. Ik sta minstens 1 dag op de OK, doe alledaagse behandelingen zoals vaccinaties en gebitsproblemen maar ook wonden en andere spoedgevallen. En ik begeleid pas afgestudeerde dierenartsen bij hun inwerktraject.”

Veel kennis en kwaliteit

“Ranzijn kijkt niet alleen naar geld en dat merk je,” legt Sander uit. “Ze investeren veel. Zo hebben we een goed echo-apparaat, dentale röntgen, laparoscopie toren en we kunnen ook orthopedische patiënten opereren. We kunnen veel zorg bieden, dus klanten komen bij ons met allerlei problemen.” Toch blijkt de oplossing soms verrassend simpel, lacht hij: “We hadden eens een konijn met een maagoverlading. We kregen het niet opgelost, tot ik dacht aan een oud paardenmiddeltje: cola. Het werkte!”

Ranzijn Dierenarts als werkgever? Zeker een aanrader

Een grote organisatie kan onprettig zijn. Maar Sander ervaart dat bij Ranzijn niet zo: “Je wordt niet op de vingers gekeken. Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling, en een heel team voor personele zaken. De werktijden zijn ook flexibel.” Zoals hij het omschrijft: “Je merkt echt dat het geluk van de dieren en het personeel voorop staan.” Over zijn collega’s is hij net zo enthousiast. Van WhatsApp-groepen voor overleg tot gemakkelijk onderling je vakantie regelen, de samenwerking is altijd goed.