Het verhaal van: Dierenarts Rosa

Werken als dierenarts

Rosa is meteen enthousiast over haar beroep. “Ik hou van omgaan met dieren en hun eigenaren,” zegt ze. “Ik krijg elke dag zoveel leuke honden en katten in de spreekkamer, en aardige baasjes natuurlijk.” Ook over Ranzijn is Rosa erg enthousiast. “Ik kende Ranzijn al door een stage. De mooi opgezette, lichte praktijken spraken me aan.” Niet gek dus, dat ze hier graag wilde werken.

Ranzijn Dierenarts als eerste werkgever, hoe beviel dat?

Voor startende dierenartsen heeft Ranzijn een speciaal inwerktraject. Dat werkt heel fijn, bevestigt Rosa: “Je mag tot 2 weken gewoon meekijken, en langzaam laten ze je steeds meer doen. In het begin krijg je extra tijd voor consulten en voor overleg. Ik ben wat voorzichtig voordat ik de knoop doorhak, dus ik vond dat erg prettig.” Na een aantal weken merkte Rosa dat al haar energie naar het werk ging. Voor Ranzijn geen probleem: “In overleg ging ik tijdelijk minder werken. En als ik straks meer in het werk zit, ga ik gewoon terug naar mijn oude uren.”

De sfeer op de werkvloer? Super!

De sfeer in het team, dat is voor Rosa één van de leukste aspecten van haar werk. “Iedereen is vriendelijk, bereid om te helpen als je ergens niet uitkomt. En ook buiten het werk om is het altijd gezellig.”

Of Ranzijn een aanrader als werkgever is? Daar twijfelt Rosa geen moment over: “Ik zou Ranzijn absoluut aanbevelen aan andere startende dierenartsen!”